تبلیغات
الهی به امید تو ...

الهی به امید تو ...
اللهم عجل لولیك الفرج... 
قالب وبلاگ
نویسندگان
نظر سنجی
بهر ظهور مهدی زهرا صلوات ...






1- مقایسه دوغ با نوشابه چگونه است ؟
دوغ حاوی حداقل نیمی از خواص شیر است . بعلاوه دوغ دارای میكروارگانیسم‌های مفید برای روده میباشد در حالیكه نوشابه چنین خواصی را ندارد و تنها به هضم غذا كمك میكند . البته دوغ گازدارنیز تمامی خواص فوق را مجموعاً دارا میباشد
2- چرا در ساخت ماست از شیر خشك نیز استفاده میشود ؟
شیر خشك برای بهبود بافت و استحكام ماست و همچنین افزایش عطر و طعم و ارزش غذایی محصول به آن اضافه میشود.
3- چرا ماست اصطلاحاً آب می اندازد ؟
بافت ماست یك شبكه سه بعدی از پروتئین‌های منعقدشده شیر است كه در فضای ما بین آنها آب به دام افتاده است، با پاره‌شدن این شبكه پروتئینی ، آب میان بافتی ماست شروع به خارج‌شدن میكند كه اصطلاحاً به آن آب‌انداختگی ماست می‌گویند .
4- چرا بعضی انواع ماست سفت وغلیظ هستند ؟
اصولا سفتی وغلیظی ماست ارتباط مستقیمی با میزان چربی و ماده خشك غیر چرب آن و فرآیند اعمال شده در مرحله ساخت دارد . لذا هرمیزان كه چربی و ماده خشك افزایش داده شوند و فرآیند بهتری نیز اعمال شود غلظت و استحكام ماست بیشتر میشود.
5- آیا ترشی ماست دلیل خرابی آن است ؟
خیر، ترشی ماست یكی از خواص ماهیتی آن است كه در اثر فعالیتهای لاكتیكی مایه ماست و تبدیل قند لاكتوز شیر به اسیدلاكتیك حادث میشود . ماست با نظر به تركیبات آن، فرآیند اعمال‌شده،شرایط نگهداری و مایه ماست مصرف‌شده میتواند از درجه ترشی و یا شیرینی متفاوتی برخورد باشد.
6- خامه قنادی شیرین منجمد را چگونه باید استفاده كرد ؟
ابتدا بسته خامه قنادی منجمد را در دمای محیط قرار میدهیم تا به طور نسبی ذوب شود بنحوی كه با فشار ملایمی بر روی بسته نرم شدن بافت آن را احساس نمائیم . سپس آنرا در داخل همزن مخصوص ریخته و ابتدا با دور پائین خامه را یكدست میكنیم و سپس با سرعت بالا حدود پنج دقیقه شروع به زدن خامه قنادی مینمائیم، تا وقتی كه خامه قنادی حالتی سفت و پف كرده پیدا كند و از قاشق فرو نریزد .
7- چگونه میتوان فهمید كه كره خراب شده است ؟
بروز طعم تندی، وجود بوی نامطبوع، آثار كپك زدگی در سطح كره كه بصورت لكه‌های تغییر رنگ یافته دیده‌میشود و یا هرگونه آثار حاصل از گندیدگی دلیل بر فساد و غیر قابل مصرف‌بودن آن میباشد.
8- فرق كره كم‌چرب با مارگارین چیست ؟
چربیهای موجود در كره كم‌چرب با منشاء شیر هستند بعبارتی كره كم‌چرب یك فرآورده لبنی است كه ویژگیها و ارزش غذائی خاص خود را دارد . در صورتیكه چربیهای به كار رفته در مارگارین منشاء نباتی دارد و هرگز واژه فرآورده های لبنی به آن اطلاق نمیشود .
9- چرا گاهی اوقات رنگ كره در زمستان و تابستان متفاوت است ؟
رنگ كره تابع تغذیه دام است ودرتابستان با توجه به اینكه تغذیه دام از علوفه تازه میباشد ،رنگ كره مشهودتر و زرد تر می‌باشد
10 - علت كپك زدگی پنیر چیست ؟
كپك زدگی پنیر، ناشی از عواملی نظیر شرایط نادرست و غیربهداشتی تولید، عدم كفایت پاستوریزاسیون شیر مورد استفاده ، آلودگی وسایل و ظروف بسته‌بندی،‌ عدم شستشوی مناسب و استریل ننمودن تجهیزات خط‌تولید می تواند باشد، همچنین نفوذ هوا به داخل بسته‌بندیهای پنیرهای صنعتی كه در آب نمك نگهداری نمیشوند و نیز دمای نامناسب نگهداری پنیر تولید شده باعث رشد و تكثیر كپك در آن میشود .
11- آیا پنیر كپك زده قابل استفاده است ؟
خیر، بانظر به مطالب فوق كه در خصوص عوامل موثر در كپك‌زدگی پنیر بیان گردید توصیه میشود كه از مصرف پنیرهای كپك‌زده خودداری شود، مگر در مواردی كه از كپك‌های خاصی در بهبود عطر و طعم پنیر در طی دوره رسیدن آن استفاده شده باشد كه در این صورت نیز مراتب توسط شركت تولیدكننده بر روی برچسب محصول باید توضیح داده شده باشد .
12- چرا بعد از مایه زنی برای تولید ماست در حین بسته بندی ، بعضی از شیرها كف زیادی دارند ؟
پروتئین های شیر و خصوصاً پروتئین‌های سرمی حرارت دیده در اثر همزن و داخل شدن هوا در شیر خصوصاً در دمای متوسط تمایل به تشكیل غشا بر روی سلولهای هوایی و حبس هوا دارند كه این عمل در دما دارند كه این عمل در دما‌های متوسط پایدارتر بوده و براحتی حذف نمیشود . یكی از راههای جلوگیری ازایجاد كف همزن آهسته محصول در حین فرآوری میباشد .
13- مصرف پنیر برای چه گروه سنی مفید است ؟
با توجه به اینكه پنیر منبع غنی تامین پروتئین ، چربی و مواد معدنی مورد نیاز بدن میباشد ، لذا مصرف آن برای همه گروههای سنی به خصوص كودكان افرادی كه سوخت و ساز بدنشان بالاست مانند ورزشكاران توصیه می‌شود .
14- آیا مصرف پنیر میتواند زیان آور هم باشد ؟
خیر ، تنها افرادی كه كلسترول خونشان بالاست باید از انواع كم چرب آن استفاده كنند با این وجود سهم پنیر از افزایش كلسترول خون تنها 3 تا 4 درصد میباشد .
15- اگر شخصی (عدم تحمل لاكتوز ) داشته باشد ، یعنی بدن وی به قند شیرحساسیت نشان دهد ، آیا میتوند از پنیر استفاده كند ؟
با توجه به این كه میزان لاكتوز شیر بسیار پایین می‌باشد ، لذا مصرف آن برای افراد مبتلا به بیماری عدم تحمل لاكتوز مشكل ساز نخواهد بود .
16- چه اختلافی بین پنیر سفید آب نمكی وپنیر كالبر (uf ) وجود دارد ؟
تولید پنیر با جداسازی بخش اعظم سرم شیر و تغلیظ ماده خشك شیر صورت می‌گیرد . در پنیر سفید معمولی جداسازی سرم بعد از انعقاد و برش دلمه اتفاق میافتد در حالی كه در پنیر فتا تغلیظ ماده خشك شیر به وسیله غشاء و قبل انعقاد انجام میشود .
17- برای نگه داری پنیر در منزل چه باید كرد ؟
بهتر است برای نگهداری پنیر ، بعد از تهیه آب نمك و خنك سازی آن پنیر را در داخل آن قرار دهیم ظرف را در داخل یخچال نگهداری كنیم .
18- طرز تهیه آب نمك جهت نگهداری پنیر چگونه است ؟
برای تهیه آ نمك ابتدا آب را می جوشانیم و سپس مقدار 10% حجم آب ، نمك به آن اضافه می‌كنیم بعد از حل شدن كامل نمك در آب و خنك سازی آن ، پنیر را داخل آن قرار میدهیم و سپس ظرف مربوطه را در یخچال نگهداری می‌كنیم .
19- آیاشركت پاك از مواد شیمیایی جهت بالا بردن طول عمر پنیر استفاده میكند ؟
خیر ، كلیه محصولات پاك عاری از هر گونه مواد شیمیایی نگهدارنده است .
20- آیا افراد مبتلا به بیماری دیبات می‌توانند از محصول خامه عسل پاك استفاده كنند ؟
خیر ، با توجه به بالا بودن اندیس گلاسیمی قندهای گلوكز و فروكتوز كه بطور طبیعی در عسل و باطبع محصول خامه عسل وجود دلرد ، مصرف این قبیل مواد غذایی توسط این افراد خالی از اشكال و عوارض نخواهد بود . در صورت تمایل به مصرف این فرآورده بهتر است با پزشك مربوطه مشورت شود .
21- منظور از ماست بایو چیست ؟
فرآورده های كه مایه بایو به آنها افزوده شده است از سودمندی های ویژه ای برای انسان در همه سنین برخوردارند . مایه بایو گونه ای پروبیوتیك است كه هضم و جذب مواد خوراكی درون دستگاه گوارش به كمك آنها انجام می شود . این پروبیوتیك های سودمند همچنین سیستم ایمنی طبیعی بدن را برمی انگیزد تا بهتر بتواند در برابر عوامل بیماری زا مقاومت كند . ویژگی ها و سودمندی های پروبیوتیك ها سبب شده است كه خانواده ها در كشورهای پیشرفته كه به مصرف ماست و شیر بایو روی بیاورند. بایو ماده ای طبیعی است كه به رشد كودكان ، بزرگسالان ، جوانان و تامین تندرستی آنان كمك می كند .
بیشتری ببریم .
24- چرا از ماست بایو استفاده می كنیم ؟
ماست بایو یك فرآورده پروبایوتیكی با فرمول ویژه است كه دستگاه گوارش را با باكتری های سودمند پوشش می‌دهد . ماست بایو به حفظ توازن محیط روده كمك می كند . روند بهبود پس از بیماریها و مصرف آنتی بیوتیكها و بهبود عوارض هرگونه استرس را سرعت می‌بخشد . مسافرت و تغییرات رژیم غذایی و آب میتواند اثر تخریبی بر دستگاه گوارش و سیستم ایمنی بدن داشته باشد . با استفاده از ماست بایو بهترین شانس برای سازگاری با این دگرگونی ها را به خودتان می‌دهید .
 



طبقه بندی: تغذیه،
[ جمعه 22 دی 1391 ] [ 08:11 ب.ظ ] [ علی پور ]
.: Weblog Themes By SibTheme :.

درباره وبلاگ


با سلام به تمامی دوستان خوبم که به وبلاگ من سر می زنند...
من کاردان بهداشتم که با توجه به علاقه ای که به مطالب پزشکی دارم این وبلاگ را راه اندازی نمودم.
(البته تمامی مطالب از منابع و رفرنس های معتبر جمع آوری شده اند)
اللهم عجل لولیک الفرج

آخرین مطالب
لیست آخرین مطالب
آمار سایت
بازدیدهای امروز : نفر
بازدیدهای دیروز : نفر
كل بازدیدها : نفر
بازدید این ماه : نفر
بازدید ماه قبل : نفر
تعداد نویسندگان : عدد
كل مطالب : عدد
آخرین بروز رسانی :
امکانات وب
بانك اهداكنندگان سلولهای بنیادی ایران