تبلیغات
الهی به امید تو ...

الهی به امید تو ...
اللهم عجل لولیك الفرج... 
قالب وبلاگ
نویسندگان
نظر سنجی
بهر ظهور مهدی زهرا صلوات ...







1- منظور از شیر با ویتامین D چیست ؟ و ویتامین D چگونه به شیر اضافه می‌شود ؟
ویتامین D به عنوان یكی از ریز مغذیهای ضروری برای بدن شناخته شده است كه متاسفانه شیر و فرآورده های لبنی به لحاظ میزان ویتامین D فقیر بوده و لذا جهت جبران این كمبود ویتامین D به صورت یك پودر استاندارد شده و به میزان محاسبه شده ( حدود 25% نیاز روزانه به ویتامین D در ازای هر لیوان شیر معمولی ) به شیر اضافه می‌گردد . به عبارت دیگر شیر با ویتامین D ، شیری است كه به میزان مشخص و معمولی از ویتامین D بر اساس نیاز روزانه تصویب شده ( RDA ) غنی شده باشد .

2- شیر با ویتامین D را بیشتر چه افرادی باید مصرف كنند ؟
با توجه به نقش مهم ویتامین D در واكنشهای بیو شیمیایی بدن میتوان گفت كه مهمترین گروههایی كه به لحاظ شرایط سنی و نیز محیطی باید به این محصول دسترسی داشته باشند ، عبارتند از : افراد در سنین رشد ، افراد مسن ، خانم های باردار و نیز افرادیكه بنحوی از تابش مستقیم نور خورشید و یا منابع غذایی دریایی محروم هستند .

3-  آیا شیر با ویتامین D دارای طعم خاصی است ؟
افزودن ویتامین D به شیر ، طعم مشخصی را در آن ایجاد نمی‌كند ، ولی در صورت مقایسه با شیر معمولی كمی حالت تازگی و غنی شدگی خوشایند در شیر غنی شده با ویتامین D احساس می‌شود .

4- منظور از شیر تازه چیست ؟
شیرتازه به شیری اطلاق می شود كه حاصل دوشیدن طبیعی گاو بوده و پس از انجام فرآیندهای سالم‌سازی و استانداردكردن در اختیار مصرف‌كننده قرار گیرد .
5- منظور از شیر بازساخته چیست ؟
شیری است كه از تركیب شیر خشك، چربی شیر و آب آشامیدنی حاصل میشود و عمدتاً در مناطقی كه دسترسی به شیر تازه مقدور نباشد، قابل عرضه و مصرف خواهد بود .
6- چرا شیر سفید است؟
شیر حاوی كازئین است. این ماده كه پروتئین شیر محسوب میگردد سر شار از كلسیم است كه سفید میباشد همچنین خامه شیر دارای مقادیری چربی است كه آن هم سفید میباشد . وجود این ماده باعث رنگ سفید شیر میشود . شیر كم چرب یا بدون چربی، دارای خامه كمتری است و ممكن است سفیدی آن، كمتر به نظر برسد. مولكولهایی كه كازئین خامه را میسازند ، نور را منعكس میكنند و باعث سفیدی شیر میشوند .
7- آیا میتوان شیر را منجمد كرد؟
شیر را میتوان منجمد كرد و سپس یخ آن را در یخچال یا آب سرد باز كرد ، ولی این عمل توصیه نمیشود زیرا بر كیفیت شیر تأثیر میگذارد . پروتئین شیر ناپایدار است و ذره ها ممكن است بصورت شناور پدیدار شوند . راه حل بهتر این است كه شیر برای مصرف كوتاه خریداری شود .
8- شركت لبنیات پاستوریزه پاك، از چه نوع شیری در تولید محصولات خود استفاده میكند؟
محصولات شركت لبنیات پاستوریزه پاك از شیر تازه گاو كه از دامداریهای صنعتی تهیه میگردد تولید میشود . دریافت شیر از دامداران پس از انجام آزمایشها و كنترل‌های لازم صورت میگیرد . در تولید برخی از محصولات نیاز به افزودن شیر‌خشك میباشد كه این موضوع در تركیبات محصول، روی بسته‌بندی ذكر خواهد شد .
9- شیر حاوی چه موادی است ؟
شیر تركیبی از انواع پروتئین ها، چربی، قند لاكتوز، ویتامینها، و املاح( خصوصاً كلسیم و فسفر) است .
10-چرا شیر برای بدن مفید است؟
شیر سرشار از پروتئین و كلسیم است كه به ساختن ماهیچه‌ها كمك میكند . لبنبات یكی از 5 گروه اصلی است كه در هرم تغذیه ای وجود دارد . لبنیات شامل شیر و مشتقات شیر، مانند ماست و پنیر میباشد و 240 گرم از شیر(یك لیوان) درصد بالایی ازنیاز روزانه ویتامینها و مواد معدنی را برای فرد تأمین میكند، این مقادیر شامل:17%پروتئین، 29% كلسیم، 23% فسفر، 23%ریبوفلامین، 25% ویتامینD ، 15%ویتامین B12، مورد نیاز روزانه بدن میباشد.
11- چه كسانی باید شیر بنوشید؟
شیر برای همه افراد مفید است. افراد بین 1 تا 12 سال باید 3 بار در روز فرآورده‌های شیری( یك لیوان شیر ، یك كاسه ماست معادل240 گرم ) مصرف كنند . نوجوانان به 4 وعده غذایی یا بیشتر در روز لبنیات نیاز دارند و بزرگترها باید 2 وعده غذایی یا بیشتر در روز لبنیات مصرف كنند . آیا شما امروز شیر نوشیده‌اید ؟
12- دو عنصر مهم برای سلامتی كه در شیر وجود دارد چیست ؟
دو عنصر مهم برای سلامتی كه در شیر یافت میشود عبارت است از:كلسیم كه عنصری اساسی برای بدن است كه برای تقویت استخوانها و دندانها ضروری است و دیگری ویتامینD كه آن هم عنصری مهم برای ساخت استخوانهای سالم است .
13-آیا با حذف چربی شیرخواص شیر تغییر می كند ؟
بله، با حذف چربی شیر خواص فیزیكی و نیز خواص حسی و تغذیه‌ای آن تغییر میكند .
14- پروتئین شیر چه فایده ای دارد ؟
پروتئین شیر علاوه بر سهل‌الهضم بودن دارای انواع اسیدهای آمینه ضروری برای بدن است ونیز از ضریب كارایی بالا، ‌جهت ترمیم و بازسازی بافتهای بدن برخوردار است و در سوخت و ساز بدن تولید انرژی میكند .
15- تفاوت شیر با سایر محصولات پروتئینی مانند گوشت در چیست ؟
تركیب آمینو اسیدی پروتئینهای شیر و گوشت متفاوت است . و هر دو برای بدن ضروری هستند . ولی در مقایسه ، پروتئین‌های شیر ازكیفیت بالاتری نسبت به پروتئین‌های گوشت برخوردارند .
16- مقایسه شیر و نوشابه چگونه است ؟
شیر دارای انواع پروتئین، چربی، انواع ویتامین و املاح كلسیم و فسفر میباشد كه نقش تعیین‌كننده تغذیه‌ای هر كدام خصوصاً در دوران رشد بسیار حائز اهمیت است . در حالیكه نوشابه تركیبی از شربت، طعم‌دهنده ، اسیدهای آلی و گاز است كه با هدف كمك به هضم غذا، رفع عطش و ایجاد نشاط مصرف میشود و جنبه غذایی همانند شیر ندارد و اصولاً قابل مقایسه با شیر نیست .
17-آیا میزان كلسیم شیر كاكائو با شیر سفید برابر است ؟
بله . شیر كاكائو یك منبع تغذیه‌ای مناسب است كه در آن مقادیر بالایی از پروتئین، كلسیم ، ویتامین D ، منیزیم ، فسفر، اسید نیاسین ، ویتامین B12، ویتامینA‌، وجود دارد و در مواردی ممكن است با ویتامین D و
سایر مواد غذایی دیگر غنی شود . در واقع تنها فرق این است كه در شیر كاكائو بخاطر ساكاروز و مواد مغذی شیرین ساز دیگر معمولاً 60 كالری انرژی بیشتر از شیر سفید دارد .
18- شیر گاو با شیر گوسفند چه فرقی دارد ؟
ماهیت شیر هر پستانداری اعم از گاو و گوسفند و ... بطور عمده با نظر به تركیب و نوع پروتئین، تركیب و نوع چربی، املاح و اجزاء آنزیمی و هورمونی آن متفاوت است و هر كدام عطر و طعم خاص خود را دارد .


19- چه شیرهای صنعتی و چه شیرهای غیر صنعتی هستند ؟
شیرهای صنعتی به طور اعم دارای نشانه‌های استاندارد شدن و اعمال فرآیندهای فیلتراسیون، پاستوریزاسیون و هموژنیزاسیون هستند در حالیكه شیرهای غیر صنعتی فاقد چنین نشانه‌هایی بوده و تنها ممكن است یك فرآیند حرارتی را طی كرده باشد.
20-آیا به شیرهای پاستوریزه و استریلیزه مواد نگهدارنده اضافه میشود ؟
خیر، افزودن هر گونه مواد نگهدارنده به شیر پاستوریزه و استریلیزه مجاز نیست .
21- آیا در تولید شیرهای پاستوریزه و استریلیزه از شیر خشك استفاده میشود ؟
خیر، ولی در نقاطی كه به لحاظ جغرافیایی امكان دسترسی به شیر تازه وجود ندارد تولید شیرهای بازساخته اجتناب‌ناپذیر خواهد بود . كه در آنصورت تولید كننده بر روی بسته‌بندی كلمه بازساخته را قید خواهد كرد
22- آیا شیر غیر پاستوریزه مغذی‌تر از شیر پاستوریزه است؟
از اوایل قرن، شیر خام برای از بین بردن بعضی میكروارگانیزمهایی كه ممكن است به طور اتفاقی از محیط وارد شیر شود پاستوریزه میشوند . تقریباص تمامی شیرهایی كه در بازار وجود دارد پاستوریزه است .پاستوریزاسیون در حقیقت تأثیری بر تركیبات مهم شیر مثل پروتئین و كلسیم و ویتامین B ندارد . و تنها كاهش كمی در ویتامینها یB12و C در شیر پاستوریزه گزارش شده است . با این وجود شیر همچنان یك منبع خوب تأمین ویتامین بدن است
23- منظور از شیر كم‌لاكتوز چیست ؟
شیر كم‌لاكتوز محصولی است برای مصرف افرادی كه نسبت به قند شیر حساسیت دارند . در این محصول لاكتوز یا قند شیرتجزیه شده است و بنابراین پس از نوشیدن این شیر ، ناراحتی‌های گوارشی درافراد بروز نخواهد كرد.
24-شیر كم‌لاكتوز چرا طعم شیرین دارد ؟
با اعمال فرآیند هیدرولیز، قند لاكتوز شیر شكسته و تبدیل به قندهای ساده‌تر یعنی گلوكز و گالاكتوز می‌شود . این قندهای ساده نسبت به لاكتوز از شیرینی بیشتری برخوردار هستند لذا شیر كم‌لاكتوز نسبت به شیر معمولی شیرین‌تر است .
25- آیا مصرف شیر كم‌لاكتوز برای افراد دیابتی مضر است ؟
چنانچه افراد دیابتی در مصرف شیر كم‌لاكتوز افراط ننمایند و در حدود شیر معمولی مصرف كنند، بواسطه ماهیت تركیب شیر و جذب آهسته قندها، ناراحتی های ناشی از افزایش قند خون بروز نخواهد كرد.
26- لاكتوز موجود در شیر ، به چه روشی شكسته میشود ؟
شرایط معینی به شیر اضافه و موجب هیدرولیز قندلاكتوز به قندهای ساده‌تر میگردد .
27- چه مقدار لاكتوز در شیر وجود دارد و چند درصد آن به قندهای دیگر تبدیل میشود ؟
شیر به طور متوسط حاوی 8/4 درصد قند لاكتوز است و طی عمل هیدرولیز آنزیمی بین90-85 درصد آن به قندها‌ی دیگرتبدیل میشود .
28- مقدار هریك از قندها در شیر كم لاكتوز چقدر است ؟
با كامل شدن فرآیند هیدرولیز آنزیمی در شیر كم‌لاكتوز، مقدار لاكتوز آن به كمتر از 1 درصد خواهد رسید در حالیكه قندهای گلوكز و گالاكتوز حاصله به حدود 8/3 درصد افزایش خواهد یافت .
29- ارزش غذایی شیرپاستوریزه معمولی با 5/2 %چربی و شیركم لاكتوز با 5/2 % چربی ، چه فرقی با هم دارند ؟
ارزش تغذیه‌ای این دو محصول، هیچ تفاوتی با هم ندارند .
30- فرق بین حساسیت به شیر و عدم تحمل لاكتوز چیست؟
حساسیت به شیر یك پاسخ غیر طبیعی بدن به پروتئین است . ولی عدم تحمل لاكتوز به این معنی است كه به دلیل كمبود آنزیم لاكتاز بدن قادر به هضم كردن لاكتوز(قند شیر ) نیست . حساسیت به شیر به ندرت وجود دارد در حالی كه عدم تحمل لاكتوز اینگونه نیست .
31- منظور از شیر غنی‌شده چیست ؟
محصول شیرغنی شده به معنای غنی كردن شیر معمولی به كمك املاح و ویتامینها است . كه در واقع جبران كننده آن دسته از ریزمغذی‌هایی است كه در شیر یا وجود ندارد و یا میزان آن كمتر از حد لازم برای بدن میباشد .
32- چرا درحالیكه روی پاكت، شیر غنی‌شده بدون چربی قید شده، در جدول ارزش غذایی 5/0 % چربی نوشته شده است ؟
مطابق استاندارد ایران محصولات لبنی كه حداكثر دارای 5/0% چربی هستند در گروه محصولات لبنی بدون چربی قرار میگیرند .لازم به ذكر است كه این میزان چربی جهت متعادل كردن طعم آن نیز ضروری است .
33- چگونه میتوان از سلامت شیر پاستوریزه مطمئن شد ؟
شیر پاستوریزه دارای ظاهری روشن، بوی طبیعی و مطبوع، فاقد طعم ترشیدگی یا هر گونه طعم غیرطبیعی است ،چنانكه كمی از آن به طور آزمایشی جوشانده شود در مقابل حرارت پایدار بوده و اصطلاحاًً بریده بریده نخواهد شد .
34- شیر شیشه‌ای چه فرقی با سایر بسته‌بندی های شیر دارد ؟ چرا در قسمت بالای شیشه چربی جمع میشود ؟
شیر شیشه‌ای تفاوتی با سایر شیرهای پر شده در دیگر بسته‌بندیها ندارد ولی به خاطر اینكه غالباً شیر غیرهموژنیزه درداخل شیشه‌ها پر میشود پس از ساعاتی چربی شیردر قسمت بالای آن تجمع میكند ولایه خامه تشكیل میشود .
35- آیا شیری كه به عنوان شیر یارانه ای، با قیمت ارزانتر فروخته میشود با شیر پاكتی فرق دارد ؟
خیر، شیر یارانه ای با شیر پاكتی ماهیتاً تفاوتی ندارد و ارزان بودن آن به دلیل تامین بخشی از هزینه تولید از خزانه دولتی میباشد .
36- آیا لازم است شیر پاستوریزه قبل از مصرف جوشانده شود ؟
خیر، شیر پاستوریزه چنانچه تحت شرایط یخچال ( دمای 2 تا 6 درجه سانتیگراد ) نگهداری و عرضه شود به هیچ وجه در زمان مصرف نیاز به جوشاندن ندارد .در مواردی كه مصرف‌كننده نسبت به صحت و سلامت شیر مشكوك باشد، میتواند شیر را بجوشاند و در صورت عدم بروز علائم لخته شدن و حصول اطمینان از سالم بودن‌، آنرا مصرف نماید .
37- مشكلات طبخ شیر چیست ؟
تشكیل یك ورقه روی شیر یعنی انعقاد پروتئینها به علت حرارت دادن ، دلمه شدن سیر كه به هنگام طبخ با مایع اسیدی صورت می‌گیرید .
38- شیر در چه دمایی برای خوردن آماده است ؟
جوشاندن شیر خام به مدت 60 دقیقه با حرزارت ریز جوش ( 82 تا 499 درجه سانتیگراد ) صورت می‌گیرد . بعد از جوش آمدن شیر و رسیدن به دمای 100 درجه سانتیگراد شیر برای خوردن آماده است .
39-طریقه گرفتن اسیدیته و آب در شیر چگونه است ؟
اسیدیته شیر ناشی از تبدیل لاكتوز شیر به اسید لاكتیك است كه به روش رنگ سنجثی حجمی ( تیتراسیون ) با سود N/10 اندازه گیری می شود در ولقع حجم مصرفی سود برای خنثی كردن معادل اسید لاكتیك موجود در شیر میباشد . برای اندازه گیری آب داخل شیر به روش عمومی اندازه گیری رطوبت فرآورده های لبنی عمل می شود . ولثی چنانچه هدف اندازه گیری آب اضافه شده به شیر به منظور تقلب باشد باید به روش اندازه گیری نقطه انجماد شیر عمل نمود كه در این صورت دستگاه كرایوسكوپ مورد استفاده قرار می گیرد .
40- شیر خرمای تولیدی شركت لبنیات پاستوریزه پاك با استفاده از چه موادی تهیه می‌شود و برای چه افرادی مفید است ؟
شیر خرمای پاك شامل : شیر تازه گاو ، خامه و شیره ی خرما می‌باشد در واقع مجموعه دو ماده غذایی مهم یعنی شیر و خرما است كه به واسطه داشتن تركیب قندی و پروتئین خاص از ارزش غذایی بالایی برخوردار است . شیر خرما دارای خواص متعددی از قبیل كمك به عملكرد دستگاه گوارش ، ضد عفونی كردن مجاری گوارشی ، تقویت و تنظیم عملكردهای متابولیكی بدن می‌باشد . این نوشیدنی مفرح دارای اثرات سلامتی بخش بسیاری برای كلیه گروههای سنی به خصوصاً ورزشكاران و كودكان و نوجوانان است .





طبقه بندی: تغذیه،
[ جمعه 22 دی 1391 ] [ 08:10 ب.ظ ] [ علی پور ]
.: Weblog Themes By SibTheme :.

درباره وبلاگ


با سلام به تمامی دوستان خوبم که به وبلاگ من سر می زنند...
من کاردان بهداشتم که با توجه به علاقه ای که به مطالب پزشکی دارم این وبلاگ را راه اندازی نمودم.
(البته تمامی مطالب از منابع و رفرنس های معتبر جمع آوری شده اند)
اللهم عجل لولیک الفرج

آخرین مطالب
لیست آخرین مطالب
آمار سایت
بازدیدهای امروز : نفر
بازدیدهای دیروز : نفر
كل بازدیدها : نفر
بازدید این ماه : نفر
بازدید ماه قبل : نفر
تعداد نویسندگان : عدد
كل مطالب : عدد
آخرین بروز رسانی :
امکانات وب
بانك اهداكنندگان سلولهای بنیادی ایران